张学勇移民公司
微信扫一扫 分享朋友圈

已有 2891 人浏览分享

开启左侧

为最心爱既女仔要做既事

2891 13
1.布置一间属于我地既屋,要系海边,要有好大好大既落地窗,要种几棵椰树系花园度,仲要有个千秋过两个人一齐做噶.
2.布置我地既睡房,一张好大好舒服既床,要有个天窗系天花板,比我睇晚上一齐望住星星训觉.
3.同你系书房里边,坐系地板上,背靠住背,一齐睇书,听CD.
4.养几只可爱既狗仔,仲要养几只金鱼,当我唔系度阵时可以陪住你.
5.自己亲手种几盆花,你生日,结婚纪念日,相识纪念日,妇女节,母亲节,送上我亲手种既花.
6.冲凉阵时,帮你洗头,好仔细甘每条每条甘洗,但系千其唔好用指架划伤你头皮都唔会比洗发水刺激到你眼..
7.等闲就会煮饭比你食,每一道菜都会系你最中意食噶.会很幸福甘望住你食饭阵时既样,帮你抹嘴.
8.同你去世界每一个你想去既地方.
9.同你返去每一个你曾经生活过既地方.
10.每日朝早做你既闹钟MORNING CALL,帮你装好水,挤好牙膏,摆好洗面布.
11.每日最起码三个电话,同你讲我爱你.
12.每晚返工返黎见到你,无论几累都要抱下你先,跟住锡锡你既额头,同你讲,好挂住你.
13..但你工作累阵时,返到屋企,无论你系去厕所或者去冲凉,都要由我背你去.
14.同你一齐照顾我地既父母.
15.选个好日子,同你去野餐,系大自然中抱住你,坐系草地上.
16.每日朝早当你睁开眼阵时,会听到我讲声爱你,勾勾你既鼻子.
17.无任何理由甘锡锡你.
18.无论我做咩事,做咩决定,第一个要话比你知.
19.每年同你去果园,同你一齐摘水果跟住一齐食.
20.每日同你食完饭就去散步,返黎阵时,系背住你返黎.
21.要你叫我老公,无论系何时何地.
22.要学讲D唔冷既笑话逗你笑,跟住睇住你笑到留晒眼泪甘既样.
23.同你一齐去买菜,返黎由我煮饭,食完要吵住猜拳决定由边个收拾,但最终会由我做晒.
24.同你行街阵时,唔会允许你离开我零点零零零零一CM,除非你去试衫.要拉住你手,要你抱住我腰,或者我要抱住你腰.
25.出街由我拿袋,里边既野全部系你既,除左手机,因为就算你去试衫,我都可以同你讲电话.
26.早上你起身阵时,会提醒你要慢慢起.
27.屋乞D凳,沙发要系D高既,最起码系我控制范围内令你有机会要坐D矮既野.
28每晚抱住你训觉,我既手就系你枕头.
29.每晚讲故事哄你训歌.
30.系我地屋企贴上三个以上请勿食烟既标志.
31.同你一齐去上胎教课.
32.同你一齐睇住我地既BB长大,叫距学既第一句话系妈妈.
33.食鸡阵时我食鸡腿,你食鸡胸肉.
34.要有颗对你感激而细腻既心,就算好老啦,都可以因为你为我做任何一件事而感动.
35.要经常比惊喜你.
36.将我既手机号码SET系你手机既快捷键,号码系1.
37.讲你既声音SET为我既手机铃声.
38.同你心平气和甘讨论问题,就你,尽量唔会另你唔开心,一定唔会比机会我地吵架.
39.夜里边醒左,偷偷锡锡你,帮你盖好被.
40.冬天先将你训既位置训暖,再比你训.
41.冬天我训前先用热水浸下手手脚脚,训阵时可以用手握住你手,用脚贴住你脚.
42.提醒你每日饮多D水.
43.唔会比人虾你,当你需要我阵时,我第一时间出现系你面前.
44.介绍你比我任何一个朋友识,都要识你D朋友.
45.当你专心系屋企做工阵时,我唔会穿鞋行路,帮你冲绿茶,帮你加水.
46.成为你既记事薄.
47.当你病阵时细声同你讲野,喂你食药阵时先试试水温,探热阵时,先将探热针摆系我度,等距无甘冻再比你探.
48.喂你食中药阵时,自己先试下苦唔苦,帮你拿定糖.
49.银包,公事包,办公室,车,都要摆张我地既结婚相,等有BB之后,加多张全家福.
50.每次过马路都要拉住你手,要行系出边.
51.就算你系屋企都要自己拿锁匙开门,因为要快D见到你.
52.多D买咸既零食比你食.
53.只要系落雨打雷,天都要抱住你训,等你训着再训.
54.就算吵架之后你唔想同我讲野,我都会帮你倒杯水,因为知你会口渴.
55.帮你洗完头之后再帮你搽干头发.
56.每年都要有一日可以同你一齐睇日出日落.
57.晚上比你选择你想睇既电视节目,同你抢完遥控器之后帮你按你要选既台.
58.陪你睇D你会喊既电视剧或电影,要你躺在我大腿上睇,甘样可以用我既裤帮你吸眼泪.
59.睇到你唔想睇既节目,我会拿手遮住你眼.
60.当你企系阳台上阵时,要系背后抱住你既腰.
61.系海边散步阵时帮你折裤脚.
62.当你鞋带掉了,帮你绑.
63.每一句爱你,对唔住,多谢,都要用真心去讲.
64.每日送你返工.
65.突然落雨阵时,要去接你放工,要去为你打伞. 三分之二既伞遮比你.
66.用心去听你每一句说话,用心去记住.
67.每次我地手机既信息爆左,我要抄低我地既信息先至比你删.
68.我要为你贪生怕死,唔会比自己发生任何意外,因为我要照顾你.
69.我都要你为我贪生怕死,唔会比你发生任何意外,因为我要你比机会我照顾你好耐好耐,一生一世.
70.每日朝早起身见到你系我身边训住,都要感谢上帝比我活住,并且比我同你一齐活住.
71.就算到好老,都要祈求上天,比多D时间我地,因为我地既时间仲未够多,就算多一年,一个月,一日,一小时都好.
72.就算到左好老阵时,我行唔动啦,我都要拉住你手,因为我唔知仲可以拉到几时.
73.到我真系要合眼阵时,我会再祈求上天,你可以继续好好甘代我活落去,因为仲有我地D仔女陪住你,我要你睇住我地既孙,曾孙,曾曾孙.
74.我唔会做任何坏事,因为我要系死左之后,可以上天堂变成星星,每晚都可以睇到你就系你头上.
75.最后一句我要感谢上天,比我系呢生遇到你,我仲要祈求上天,下世再遇到你.
多一点快乐,少一点烦恼!不论钞票有多少.只要每天开心就好!累了就睡觉.醒了就微笑!生活是什么滋味自己放调料!

举报 使用道具

评论 13

眷恋  曼省名人  发表于 2006-9-6 21:13:44 | 显示全部楼层
粤语版?。。。
世界上哪有这样的男人啊。。。
绝种了

举报 使用道具

小猪#骆骆  曼省名人  发表于 2006-9-6 21:16:08 | 显示全部楼层
近在眼前,看你懂不懂得珍惜咯
多一点快乐,少一点烦恼!不论钞票有多少.只要每天开心就好!累了就睡觉.醒了就微笑!生活是什么滋味自己放调料!

举报 使用道具

眷恋  曼省名人  发表于 2006-9-6 22:37:45 | 显示全部楼层
眼前?? 哪里哪里??你要给我介绍个啊?

举报 使用道具

AlexLiu  曼省名人  发表于 2006-9-6 23:30:42 | 显示全部楼层
这个要看缘分了,真正能做到的还得看实力,毕竟这些要求的确很考财力......没有实力做到的平淡但是融洽的过一辈子也不会是坏事情
缓缓飘落的枫叶像思念 为何挽回要赶在冬天来之前

举报 使用道具

眷恋  曼省名人  发表于 2006-9-7 06:19:49 | 显示全部楼层
楼上的心境看是非常成熟。。。

举报 使用道具

角落:瀑布  曼省名人  发表于 2006-9-7 16:58:46 | 显示全部楼层
读起来有点。。。。赫赫
凤凰山下雨初晴,水风清,晚霞明,一朵芙蕖,开过尚盈盈。

举报 使用道具

AlexLiu  曼省名人  发表于 2006-9-9 19:14:42 | 显示全部楼层
成熟倒不敢说,但是说说自己的看法还是可以的,毕竟见过的事情太多了...

举报 使用道具

horse-h  曼省名人  发表于 2006-9-9 22:30:43 | 显示全部楼层
要是真的见到这种男生,还真要。。。。逃。。。。。-_-..

举报 使用道具

AlexLiu  曼省名人  发表于 2006-9-10 10:54:05 | 显示全部楼层
逃?Why?绑住你不舒服???

举报 使用道具